Over REVOLVE

REVOLVE is opgericht in 2016 en bestaat uit vier musici met verschillende muzikale achtergronden. De muziekgroep speelt muziek op het snijvlak van klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. Door hun combinatie klinkt de muziek van REVOLVE als een muzikaal prentenboek, waarin je steeds weer kunt bladeren en altijd iets nieuws kunt ontdekken.

REVOLVE bestaat uit:

Justyna Briefjes viool

Natasza Kurek stem

Roelof Meijer contrabas, gitaar en meer

Petra Wolters fagot, piano en meer

Willem van Baarsen regie

Ingrid Bonnet animaties en flyer

Anna Glinka fotografie

Musici 
Justyna Briefjes viool

De magie van de viool en de schijnbare onmogelijkheid deze ooit te kunnen bespelen maakten dat ik juist voor dit instrument koos. Ik had negen jaar les van Sjanneke Laghuwitz en studeerde daarna op het Koninklijk Conservatorium bij Peter Brunt, Kees Hülsmann en Janet Krause. Daarnaast studeerde ik, zolang dat te combineren was, twee jaar kunstgeschiedenis aan de UvA. Sinds 2004 ben ik plaatsvervangend aanvoerder 2e violen in het Residentie Orkest en daarnaast speel ik zo veel mogelijk kamermuziek, waaronder met mijn twee vaste ensembles Revolve en The Hague String Trio. Deze combinatie en de enorme hoeveelheid prachtige muziek maken dat het spelen nooit saai wordt en ik dit nog steeds met veel plezier doe.

Natasza Kurek stem en improvisaties

Gedurende mijn hele muzikale loopbaan heb ik mij op een brede manier met muziekmaken beziggehouden. Sinds mijn afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag speel ik samen met ensembles en artiesten, wiens repertoire uiteenloopt uiteen van moderne jazz, electro-acoustic free jazz en folk tot hedendaagse muziek. Optredens vonden plaats op festivals als North Sea Jazz, Reykjavik Rurek Jazz en Crossing Border. Sinds 2005 ben ik ook verbonden als docent aan het Koninklijk Conservatorium. 
Ik zie de menselijke stem als een veelzijdig instrument, waarmee ik mij als een kameleon kan uitdrukken. Zingen maakt het voor mij mogelijk om zónder woorden samen te smelten met andere instrumenten en mét woorden heel direct te kunnen communiceren. In REVOLVE voel ik me uitgedaagd om een grote verscheidenheid aan vocale persoonlijkheden te ontdekken, waar ik erg van geniet. 

Roelof Meijer contrabas, gitaar, basgitaar, mandoline, composities

Ik geloof in de kracht van muziek. Ooit begon ik op 8- jarige leeftijd met mandoline. Een paar jaar later stapte ik over op gitaar. Diverse popgroepen vergrootten mijn passie voor muziek. 

Toen ik mijn conservatoriumstudie contrabas begon, las ik 'Demian' van Herman Hesse en daarmee ontwikkelde zich een tweede passie in mijn leven: literatuur.

Na mijn studietijd kreeg ik een baan als contrabassist bij het Residentie Orkest. Een paar jaar later volgde een aanstelling

als docent op het Koninklijk Conservatorium. Ook schreef ik de muziek voor de muzikale vertelling 'Balthazar Moiree' en bracht een paar jaar later de cd 'Revolve' uit met eigen composities.

Petra Wolters fagot, piano, fluit

Ik ben opgegroeid met veel muziek om mij heen en was van jongs af aan op diverse instrumenten veel met muziek bezig. Uiteindelijk deed ik conservatoriumstudies piano en fagot aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Ook volgde ik de PABO en studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast muziek hebben ook altijd onderwijs, talen en Afrika mijn belangstelling gehad. In zowel werk als vrije tijd komen deze interesses samen. Na 15 jaar bij het Residentie Orkest gewerkt te hebben, combineer ik nu werk als taaldocent en musicus.

Eerdere voorstellingen

Het Dagboek van de Tijd (periode 2016-2018)

Deze debuutvoorstelling van muziekgroep Revolve was een spannend en virtuoos concert in een verhaal, een muzikale en poëtische tijdreis met De Tijd zelf als gids. Voor beeld- en geluidsopnames zie de pagina's Video's en Foto's op deze website.

  • Facebook
  • YouTube